„Polgárőrök a Tanévkezdés Biztonságáért"

nike romaleos ii power lifting cheapbestselected.com
New Balance China Fake 580 MRT580DD click here now
Adidas Adizero Three Stripe Life, Adidas Adizero 8. 0 3 Stripe Life adidas adizero three stripe life, adidas adizero 8. 0 3 stripe life

A Békéscsabai Városi Polgárőrség hagyományosan ebben az évben is meghirdette „POLGÁRŐRÖK A TANÉVKEZDÉS BIZTONSÁGÁÉRT” elnevezésű akciósorozatát, a 2012. szeptember 4-től-2012. október 15-ig tartó időszakra.

A tanévkezdés idejére időzített akciósorozat során a Városi polgárőrség tagjai önállóan, és a rendőrség állományával szoros együttműködésben, elsősorban bűnmegelőzési, és közlekedésbiztonsági feladatok végrehajtásában vesznek részt.

A Békéscsabai általános iskolák, óvodák környékén a gyermekbalesetek megelőzése, a gyermekek sérelmére irányuló jogsértő cselekmények (kábítószer és pornográf termékek terjesztése, pedofília és egyéb erőszakos jellegű események) megakadályozása érdekében, kiemelt polgárőri jelenlétet biztosít a Városi polgárőrség.

A Városi Polgárőrség a következőket tanácsolja:

- Az iskolához vezető utak forgalma főként reggelente megnő, ezért fokozott figyelemmel közlekedjenek. Ajánlott nem a legrövidebb, hanem a legbiztonságosabb utat választani.

- A szülők minden esetben beszélgessenek el a gyerekekkel a közúti közlekedés szabályairól. Akár többször gyakorolják vele, például a bonyolultabb útkereszteződésekben az átkelést.

- Gyalogosan közlekedve mindenki legyen körültekintő, és az úttestre lépéskor feltétlenül nézzenek körül, tilos helyen pedig, ne próbáljanak meg közlekedni.

- Tömegközlekedési járművön való utazás során, hívják fel a gyerekek figyelmét, hogy ne tolakodjanak, ne rohanjanak, illetve a jelző hang esetén ne szálljanak fel a járműre, még ha az ajtó nyitva is van.

- Kerékpáros közlekedésnél, figyeljenek oda a megfelelő felszerelésekre, kanyarodás során minden esetben tekintsen körül, majd a kezével jelezze a kanyarodási szándékot.

A gyermekek a legsérülékenyebbek, legyen szó közúti, közlekedési balesetről, élet- vagy vagyon elleni bűncselekményekről, bármilyen rossz szándékú befolyásról, vagy csak a tapasztalatlanságukból fakadó átgondolatlan döntésekről. Életkorukból adódóan nem mindig érzik a veszélyt, fontos, hogy tudatosan készítsük fel őket ezeknek a helyzeteknek a megelőzésére. Ebben nagy szerepe van a szülői példamutatásnak, a tanórai nevelésnek a rendőrség-polgárőrség segítő közreműködése mellett.

Bugyinszki Tamás
Békéscsabai Városi Polgárőrség elnök