Kiáll a polgárőrökért az Országos Rendőrfőkapitány.

nike romaleos ii power lifting cheapbestselected.com
New Balance China Fake 580 MRT580DD click here now
Adidas Adizero Three Stripe Life, Adidas Adizero 8. 0 3 Stripe Life adidas adizero three stripe life, adidas adizero 8. 0 3 stripe life

letoltes_0.jpg
Papp Károly Országos Rendőrfőkapitány az Ország közrendjének, közbiztonságának helyzetéről tartott előadást 2013. november 21-én az OPSZ elnökségi tagjainak. Köszönetet mondott a polgárőrök felé az eddig végzett munkáért és megerősítette, továbbra is számít rájuk.

Az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Polgárőr Szövetség közös érdekeken nyugvó együttműködése tekintetében tartott előadást múlt héten Papp Károly országos rendőrfőkapitány. „Alapvetően egy ország közbiztonsági helyzetét, állapotát az határozza meg, hogy az országban élő állampolgároknak milyen a véleménye, milyen az értékítélete a közrendről, a közbiztonságról, a rendőri munkáról és a rendőri tevékenységről. A bűnözés struktúrája az elmúlt évben nem változott, vagyis közel hatvan százalékkal továbbra is a vagyon elleni bűncselekmények a dominánsak, és a személy elleni és a közterületen elkövetett bűncselekmények számában is csökkenés mutatkozik – mondta Papp Károly. Az országos főkapitány kiemelte ebben az évben a közterületen elkövetett emberölések közül eddig egyelőre egy eset van ahol nincs felderítve a bűncselekmény elkövetője. Reményét fejezte ki, hogy a budapesti főkapitányság munkatársai mindent megtesznek annak érdekében, hogy bizonyítottan is felderítésre kerüljön az ügy.

„Magyarországon a közbiztonsági helyzet kiegyensúlyozott és szélsőségektől mentes. Ha egy szóval akarom kifejezni, akkor megfelelő – mondta annak kapcsán, hogy ismertette mennyit tettek a kistelepülések biztonságáért. Majd folytatta – Az a háromezer-ötszáz tiszthelyettes, amelyre a kormány fedezetet biztosított plusz az a hatszáz fő, akiket a határrendészeti szolgálati ág megerősítése vehettünk fel, a képzésükkel végeztünk és ez a négyezer-egyszáz tiszthelyettes a helyi szerveknél kirendeltségeken és kapitányságokon állt szolgálatba.”

papp_karoly1.jpg
Papp Károly Országos Rendőrfőkapitány:
„A polgárőr szervezetekkel helyi szinten is követelmény szintű az együttműködés.
Fontos a közös, jó gyakorlat kiépítése."

Örömhírnek nevezte, hogy szeptember elsejétől újabb ezerháromszázharminc tiszthelyettesnek kezdődött meg a képzése, akik jövő év márciusában helyezkednek majd el. A napi aktualitásokat kiemelve elmondta, hogy egy-két sajtó felkapta és sokáig cikkezett a készenléti rendőrök ruházatának átállásával, a gépjárművek színével, de a lakosság részéről nem volt jelentős probléma.

A főkapitány ismertette azt is, hogy vannak olyan települések, ahol két-három személy tartja rettegésben az ott élőket. Ő és a megyei főkapitányok is több köszönő levelet kaptak már, ami arról szólt, hogy amióta letartóztatták XY-t, nyugalom van a faluban. Tehát, miután az egyes településeken, a hírhedt két-három személyt letartóztatták jelentősen javult a lakók szubjektív biztonságérzete. Kiemelte, hogy ez a főkapitányok munkájának elismerése.

36395_rendorseg1.jpg
A közlekedés biztonsággal kapcsolatosan elmondta, hogy a halálos balesetek száma, és a balesetben elhunytak száma 2008 óta folyamatosan csökken, a közlekedési morál javult és folyamatos javulást mutat. Továbbra is a gyorshajtás, az elsőbbségi jog és a kanyarodási szabályok betartása a balesetek elsődleges okai. Az országos főkapitány a migráció ugrásszerű emelkedését mondta az egyik fő gondnak. Tavaly 6561 határsértőt fogtak el, idén eddig már 21060-at. Míg pár éve Magyarország csak tranzit ország volt, mára ez megváltozott és célország is lett.

images_5.jpg
A polgárőrség által tavasszal indított 100x100 Biztonság programot telitalálatnak minősítette Papp Károly. A rendőrség részéről támogatni valónak tartja, és jövőre kétszáz településre szeretnék kibővíteni. Elmondta: „A program első félévét értékelő regionális fórumokon résztvevő polgárőrök megfogalmaztak kritikákat, és azok jogosak voltak, de komoly gond csak pár darab volt.
A Balatoni Idegenforgalmi Szezon értékelésekor is örömmel tapasztalták, hogy ugyan növekedett a turistaforgalom, de a sajtó különösebb gondról nem számolt be, semmi rosszat nem írtak.

„A polgárőr szervezetekkel helyi szinten is követelmény szintű az együttműködés – jelentette ki Papp Károly. – Fontos a közös, jó gyakorlat kiépítése. Bárkinek gondja van, vagy problémát tapasztal, azt jelezze egyből a rendőri vezetők felé.”
„Azokon a rendezvényeken ahol előfordulok – folytatta a főkapitány – mindenhol ott látom a polgárőr vezetőket. És ez jó. Ahol beszélgettem a polgármesterekkel, mindenki elismerően beszélt a polgárőrökről, a polgárőrség munkájától. Ez is jó. Annak is örülök, hogy emelkedett a rendőr-polgárőr közös szolgálat aránya. Továbbra is azt az elvet vallom, hogy ahol erre van affinitás, ott ezt erősíteni kell.”

A Papp Károly kijelentette: „A főkapitányok felé azt az iránymutatást adtam, ahol a polgárőrök szolgálatban vannak, és a polgárőröket megtámadják, illetve személyi sérülés is van, az elkövetőt alaphangon őrizetbe kell venni. Ezzel is kívánunk üzenni azoknak, akik a nagyon komoly közfeladatot ellátó személyekre kezet emelnek.” Mint ismeretes, nem is olyan régen Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében történt hasonló esemény, amiről rádiónk is hírt adott.

10000.jpg
A jövőre nézve elhangzott, hogy megkerülhetetlen feladat a közterületen levő jelenlét, az összehangolt rendőr-polgárőr tevékenység. Preferálni kell a falvakat, külterületeket, külvárosi részeket. A rendőrség továbbfolytatja az iskoláknál a rendőri szolgálatot, vagyis, nem csak szeptemberben és júliusban lesznek rendőrök az iskolák mellett, hanem a napok szolgálati feladatuk függvényében más hónapokban is. A főkapitány ebben is kéri a polgárőrség segítségét. Újra ráirányította a figyelmet a falvakban élő idősekre, különösen a falu szélén élőkre, nem csak a közelgő hideg időjárás, hanem a csalók miatt is.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány végezetül megköszönte a polgárőrök által 2013-ban nyújtott áldozatvállalást, együttműködést, segítséget és együttműködést, majd hozzá tette: „Azt gondolom, nagyon szilárd alapokon tudjuk továbbvégezni a munkát, töretlen elszántsággal, lendülettel, meggyőződéssel, és megalapozott szakmai együttműködéssel.”