Figyeljünk értékeinkre, családunkra, szomszédainkra.

nike romaleos ii power lifting cheapbestselected.com
New Balance China Fake 580 MRT580DD click here now
Adidas Adizero Three Stripe Life, Adidas Adizero 8. 0 3 Stripe Life adidas adizero three stripe life, adidas adizero 8. 0 3 stripe life

53392856_2196685030660314_8772865920675610624_n.png

A besurranásos lopások megelőzése érdekében.

A kellemes, tavaszi idő beköszöntével a bűnözők is megjelenhetnek a kertes házaknál, a társasházak földszinti lakásainak nyitott ablakainál, annak reményében, hogy oda beosonva értéket találnak. Ennek megelőzésére érdemes megfogadni az alábbi bűnmegelőzési tanácsokat.

Amennyiben otthon tartózkodunk, napközben is zárjuk be a bejárati ajtót, hiszen nem biztos, hogy észrevesszük a hívatlan látogatót! Miközben a szobában tévézünk, a tolvaj csendben magával viheti a bejárat közelében található értékeinket. A zsákmány többnyire táska személyes iratokkal, készpénzzel. Az anyagi veszteségen túl, ilyenkor az okmányok pótlása csak fokozza a kárt és a bosszúságot.

Amennyiben csak rövid időre hagyjuk el lakásunkat, vendégeinket kísérjük ki vagy éppen ismerőseinkkel váltunk pár szót, akkor is mindig zárjuk be az ajtót!

A szellőztetéssel is legyünk óvatosak! Ne hagyjuk kitárva földszinti lakásunk ablakait, ha nem tartózkodunk a szobában! Elég egy pillanat és a tolvaj már bent is van a szobában és viszi, amit értékesnek talál. Ugyanez igaz a függőfolyosóra nyíló ablakok esetében is.

Aki kertes házban lakik, ne felejtse el, elképzelhető, hogy a kerti munka hevében fel sem tűnik a rossz szándékú látogató érkezése! Amíg a kert hátsó végében dolgozunk, vagy esetleg csak kint pihenünk, a nyitva hagyott kapun, ajtón keresztül a tettes gond nélkül bejuthat otthonunkba, és észrevétlenül távozhat értékeinkkel együtt.

Ajtónyitás előtt minden esetben győződjön meg – pl. az optikai kitekintő igénybevételével – az érkező személy kilétéről. Amennyiben idegenek csengetnek be, szolgáltatást ajánlanak, rosszullétet színlelnek, esetleg pénzváltás ürügyével keresik Önt, ne engedje be őket lakásába! A magukat „hivatalos személyeknek,” kiadó emberektől is kérje el az igazolványát!

Kérjük Önöket, hogy fordítsanak figyelmet lakókörnyezetükre, szomszédaikra is. Amennyiben gyanúsan mozgó idegeneket látnak, jegyezzék meg személyleírásukat, az általuk használt jármű típusát, színét, rendszámát, és hívják bizalommal a 107-es, vagy 112-es segélykérő számot! Amennyiben megtörtént a baj, haladéktalanul értesítsék a rendőrséget

Bugyinszki Tamás
Békéscsabai Városi Polgárőrség
elnök