Kérjük fogadják meg bűnmegelőzési tanácsainkat az Ünnepi készülődéskor

nike romaleos ii power lifting cheapbestselected.com
New Balance China Fake 580 MRT580DD click here now
Adidas Adizero Three Stripe Life, Adidas Adizero 8. 0 3 Stripe Life adidas adizero three stripe life, adidas adizero 8. 0 3 stripe life

3.jpg

Az ünnepek közeledtével mind többen és többen keresik fel az ünnepi fénybe öltözött belvárost és a külvárosok bevásárló centrumait, ezért a személy- és gépjárműforgalom jelentős növekedésére lehet számítani. A „vásárlási láz” szinte szükségszerű velejárója az ingerült viselkedés és a figyelmetlenség. Ezt várva állnak lesben az adománygyűjtés álcája mögé bújt csalók, akik az ünnepre készülők jóhiszeműségét és adakozó kedvét kihasználva bírják rá őket jótékonykodásra. Éppen ezért az adventi időszakban sem feledkezhetünk meg a személy- és vagyonvédelmünkről. Fontos, hogy ezekben a hetekben is odafigyeljünk – ha lehet, talán még gondosabban – biztonságunk megteremtésére és a ránk leselkedő veszélyek kiszűrésére!

A személyes odafigyelés mellett a Rendőrség és a Polgárőrség is megfelelő erőkkel vesz részt a közlekedési balesetek és a bűncselekmények megelőzésében. A közterületeken december hónapban megerősített járőr- és bűnügyi szolgálatot látnak el munkatársaink. Fokozott rendőri és polgárőri jelenlétre lehet számítani különösen a piacokon, az üzletsorok, áruházak, pályaudvarok környékén.

images_6.jpg

A bűncselekmények megelőzése érdekében kiemelt figyelmet kell fordítani az alapvető vagyonbiztonsági szabályok betartására!
Azokat az értékeket, amelyeket szükségszerűen maguknál kell tartaniuk (okmányok, pénztárca, bankkártyák, lakás- és autókulcsok),
ruházatuk, vagy táskájuk belső, védettebb zsebeiben helyezzék el, lehetőleg több helyre elosztva!

Ha nagyobb összegű készpénzzel indulnak vásárolni, célszerű ezt az összeget több zsebben, több helyen tárolni!

A bankautomaták használata előtt ellenőrizzék a kártyabefogadó nyílás sértetlenségét, illetve a készpénzkiadó nyílás torlaszmentességét!

Az áruházi vásárlások során a táskát, pénztárcát ne tegyék a bevásárlókocsiba, azt a nézelődés, az áruk válogatása során ne hagyják őrizetlenül!

Piacon, vagy boltban történő vásárláskor a táskát, pénztárcát soha ne tegyék ki a pultra!

Üres táskát, kosarat, sőt, kabátot sem célszerű az utastérben, látható helyen hagyni! Az elkövető nem ismerheti a táska tartalmát, de a gépjármű feltörésével, az ablakok betörésével a bosszúságon kívül komoly anyagi kárt is okozhat nekünk a cselekmény.

A tapasztalatok szerint a vásárlás során beszerzett több, olykor értékes tárgyat is a gépjárműben hagyunk, holott a gépjármű nem értékmegőrző és még csak nem is biztonságos.
Ha már bepakoltunk, akkor lehetőleg gondoskodjunk arról, hogy a gépkocsiban maradjon valaki! Ugyanis előfordult már, hogy a gépjármű feltörését követően a bűnelkövetők az utastérből kinyitották az ajándékokkal megpakolt csomagtartót.

Megfelelő körültekintést igényel az áruházak előtti forgalmas parkolókban a vásárolt értékek elpakolása a járműbe. Általános, de helytelen az a már rutinszerűvé vált művelet,
hogy amíg a csomagtartóba bepakoljuk a vásárolt termékeket, a kézitáskánkat az ülésre dobjuk. Miközben a gépjármű hátsó részén tevékenykedünk,
a könnyelműségünket könnyen kihasználhatják. Figyeljünk erre is!

Az „alkalom szüli a tolvajt” közmondás különösen igaz az ünnepek környékén. Minden esetben, még ha csak egy percre is hagyjuk magára az autónkat, zárjuk be az ajtókat,
húzzuk fel az ablakokat, vegyük ki az értékeket az utastérből (mobiltelefon, GPS készülék a tartójával együtt, lakáskulcs) és kapcsoljuk be a riasztót!

Tömegközlekedési eszköz igénybe vétele esetén – különösen le- és felszálláskor, tülekedéskor – fokozottan figyeljünk értékeinkre!
Táskánkat szorítsuk magunkhoz, a húzózáron tartsuk rajta a kezünket!

Sokan az ünnepeket távol otthonuktól töltik. A hosszabb időre üresen hagyott ház, vagy lakás ellenállhatatlanul csábítja a betörőket.
Távozás előtt ellenőrizzék a nyílászárókat, a lakás felügyeletével bízzanak meg egy ismerőst, vagy a szomszédot! Kérjük meg, hogy a postaládát rendszeresen ürítsék,
nyissanak ablakot, szellőztessenek, ezzel azt a látszatot keltve, hogy nincs felügyelet, őrizet nélkül a lakás.

Kérjük, fogadják meg a Rendőrség és a Polgárőrség fenti jó tanácsait!

Forrás: www.police.hu