Újabb 150 település csatlakozott az Országos Polgárőr Szövetség Bűnmegelőzési mintaprogramjához

nike romaleos ii power lifting cheapbestselected.com
New Balance China Fake 580 MRT580DD click here now
Adidas Adizero Three Stripe Life, Adidas Adizero 8. 0 3 Stripe Life adidas adizero three stripe life, adidas adizero 8. 0 3 stripe life

250100.jpg

Az Országos Polgárőr Szövetség, az Országos Rendőr-főkapitányság és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kiemelt, bűnmegelőzési mintaprogramja Magyarország 250 településén a közbiztonság erősítésére és a lakosság biztonságérzetének javítására. „250 x 100 Biztonság” Az Országos Polgárőr Szövetség, az Országos Rendőr-főkapitányság, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács folytatja a 2013-ban elindított „100x100 Biztonság” elnevezésű nagy sikerű bűnmegelőzési mintaprogramját és újabb 150 település bevonásával bővíti a résztvevők számát.

A programhoz csatlakozott a Békéscsabai Városi Polgárőrség.
A program időtartama:
2014. szeptember – 2015. december
A program célja:
A lakosság szubjektív biztonságérzetének javítása, a jogsértések számának csökkentése.

A program küldetése:
- Minden településen működjön minta polgárőr egyesület. Törekedjenek a tagfelvételnél a fiatalok és a nők arányának növelésére. Célul tűzzék ki, hogy a lakosság legalább 0.5-1%-a tagja legyen a polgárőr egyesületeknek.

- Ahol nem működik polgárőr egyesület, ott a megyei polgárőr szövetségek a helyi önkormányzatokkal közösen kezdeményezzék a polgárőr egyesület létrehozását legkésőbb 2015. év végére.

- Motiválják a polgárőröket, hogy évente legalább 180-200 óra szolgálatot teljesítsenek.

- A mintaprogram megvalósításához kérjék az önkormányzatok és a polgármesterek támogatását, különös tekintettel az önkormányzati rendészeti szervekkel való együttműködésre.

- A program végrehajtása során a rendőrség szakmai irányítása és felügyelete, koordinációs tevékenysége meghatározó, ezért rendkívül szoros kapcsolatot kell tartani a helyi rendőrség tagjaival - a körzeti megbízottakkal.

- A program végrehajtása során szoros kapcsolatot kell tartani a település lakóival, folyamatosan tájékozódni kell a lakosság biztonsági problémáiról, kiemelten kell figyelni az egyedül élő, idős emberekre.

- A program végrehajtása során a polgárőrök folyamatos kapcsolatot tartsanak a település lakosságával, tájékozódjanak a lakosság biztonsági problémáiról, kiemelt figyelmet fordítsanak az egyedül élő, idős emberekre. Kérjük, legyen aktív közreműködője közbiztonsági mintaprogramunknak, tegyünk együtt lakókörnyezetünk biztonságáért!

- Hamarosan bővebb szakmai anyaggal és tájékoztatóval készülünk a polgárőrök részére.

Forrás: www.opsz.hu